Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Громада Миколаївського району відзначила 73-ю річницю визволення міста Миколаїв та Миколаївського району від нацистських загарбників

28/03/2017

28 березня 2017 року, вшановуючи пам'ять про тих, хто загинув у полум’ї Другої світової війни та відстоює свободу і незалежність рідного краю на сході України, на території Ольшанської селищної ради пройшов районний, урочистий мітинг пам’яті до 73-річниці визволення Миколаївщини від нацистських загарбників.

У святковому заході взяли участь: народний депутат України Борис Козир, голова райдержадміністрації Алла Воробйова, голова районної ради Юрій Піньковий, військовий комісар Миколаївського райвіськомату  Сергій Малько, голова районної організації ветеранів України Миколаївського району Ольга Чарушнікова.

- Відмінною рисою української нації є дбайливе ставлення до своєї історії. Адже у народу, який не знає своєї історії, немає майбутнього. 73 роки тому наші діди і прадіди, герої десанту К.Ольшанського почали звільнення Миколаївщини.  А сьогодні ми святкуємо перемогу над ворогом у селищі його імені.

  Ця добра пам'ять в наших серцях обов'язково дасть паростки нового життя. Ми віримо, що Україна буде сильною, незалежною державою, - зазначив народний депутат України Борис Козир.

 Голова  райдержадміністрації Алла Воробйова та голова районної ради Юрій Піньковий, сердечно подякували ветеранам Другої світової війни за перемогу над жорстким ворогом і героїчну працю:

      -   Дорогою ціною дісталося звільнення Миколаївщини, проте, це був черговий важливий і рішучий крок до Великої Перемоги, закінчення Другої світової війни. У цей день ми сердечно дякуємо ветеранам – фронтовикам і працівникам тилу. Говоримо їм спасибі за подвиг. А пам'ять про їхню мужність і героїзм ми будемо зберігати вічно. Вона нам необхідна для наступних поколінь, для того, щоб люди цінували мир, не забували про те, якою ціною він дістається. Вона нам необхідна, щоб і сьогодні захищати нашу землю на сході України.

Привітавши ветеранів зі святом, Алла Воробйова та Юрій Піньковий побажали  їм мирного неба, міцного здоров'я, тепла в сім'ях, а найголовніше – тепла в їхніх серцях і душах.

  В знак глибокої поваги і вдячності полеглим воїнам-визволителям, пам'ять вшанували хвилиною мовчання.

  Завершуючи свято, голова районної державної адміністрації Алла Воробйова подякувала всім ветеранам за мужність і героїзм:

  - Низький уклін, щиросердна шана і дяка ветеранам Другої світової війни, які пронесли на своїх плечах увесь тягар страхітливої руйнівної війни та повоєнні роки тяжкої праці по відбудові народного господарства. За мирне сонячне небо, за багату хліборобську ниву, за радісний сміх дитини, за щастя молодої матері і спокійну старість наших батьків, за мрії, які збуваються, за надії, з якими зустрічаємо день прийдешній!

  Як і щороку, за доброю традицією, біля підніжжя обеліска покладають живі квіти, почесні гості, представники влади, ветерани, школярі.

  73 довгих роки відділяє нас від того неймовірно важкого, але повного відваги і патріотизму часу. Щороку, відзначаючи свята, пов'язані з війною, кожен раз, з болем згадуючи, якою ціною нам дісталася свобода, ми знову і знову стверджуємо: «Ніхто не забутий, ніщо не забуте!».

 

 

Всі новини →