Миколаївський район » Новини
Українська | Русский | English
Головна Новини Регуляторна діяльність УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новини

Відбулася нарада з селищним, сільськими головами.

27/02/2017

27 лютого 2017 року  в приміщенні Миколаївської райдержадміністрації за ініціативи голови Алли Воробйової  проведено нараду з селищним, сільськими головами.

На нараді були присутні перший заступник голови райдержадміністрації О.О.Бродецький, керівник апарату райдержадміністрації А.В.Озерянов, начальник фінансового управління райдержадміністрації В.І.Свічинський, заступник начальника - начальник Миколаївського відділення Очаківської ОДПІ ГУ ДФС у Миколаївській області  Т.Д.Кас’янова, військовий комісар Миколаївського районного військового комісаріату С.В.Малько,  голова комісії з припинення юридичної особи Миколаївського районного центру зайнятості, директор О.П.Ткачук.

Одним з питань, яке розглядалось було питання сплати земельного податку. У відповідності з п.269.1 ст.269 та п.288.1 ст.288 Податкового кодексу України та з метою збільшення надходжень до місцевого бюджету з плати за землю, провівши інвентаризацію суб’єктів господарювання, які сплачують плату за землю (земельний податок) без документів, що посвідчують право користування (власності) земельними ділянками, Т.Д.Кас’янова запропонувала селищному, сільським головам вжити відповідні заходи щодо правового врегулювання питання укладання договорів оренди на земельні ділянки.

Т.Д.Кас’янова зробила акцент, що бюджети сільських рад формуються із надходжень єдиного податку, акцизного збору, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельного податку, а тому головам органів місцевого самоврядування рекомендовано: встановлення оптимальних ставок місцевих податків і зборів; перегляд ставок плати за землю на 2017 рік та ставки податку на нерухоме майно, які будуть застосовуватись для оподаткування у 2017 році; ведення реєстру платників податку на нерухоме майно із зазначенням площ житлової та нежитлової нерухомості; інформування податкової інспекції щодо порушень вимог законодавства, що регулює обіг алкогольних напоїв та тютюнових виробів, в тому числі роздрібної торгівлі без наявності ліцензії на право роздрібної торгівлі підакцизними товарами та невидачі фіскальних чеків, а також інформації щодо здійснення суб’єктами господарювання господарської діяльності без державної реєстрації та без оформлення трудових відносин з найманими працівниками.

«Селищний, сільські голови  повинні працювати у напрямку збільшення надходжень до бюджетів, оскільки без належного фінансування вони будуть не в змозі забезпечити утримання рад та об’єктів, які належать громадам, забезпечити виплату заробітної плати та виконати програми соціально-економічного розвитку, - наголосила Алла Воробйова. - А тому необхідно залучити усі резерви задля наповнення місцевих бюджетів».

Про особливості наповнення бюджету учасникам наради детально розповів начальник фінансового управління райдержадміністрації В.І.Свічинський.

За словами Володимира Івановича, бюджет є планом формування та використання фінансових ресурсів для забезпечення завдань і функцій, які здійснюються відповідно органами державної влади, органами місцевого самоврядування протягом бюджетного періоду.

Самостійність бюджетів, як зазначив головний фінансист району, забезпечується закріпленням за ними відповідних джерел доходів бюджету, правом відповідних органів місцевого самоврядування визначати напрями використання бюджетних коштів відповідно до законодавства України, правом відповідних місцевих рад самостійно і незалежно одне від одного розглядати та затверджувати відповідні місцеві бюджети.

Володимир Іванович наголосив, що кожен місцевий бюджет має свої доходи, які мають бути спрямовані на конкретно закріплені за ними напрямки видатків з метою надання якісних медичних, освітніх, соціальних, культурних та інших послуг населенню. А відволікання коштів з цих бюджетів на інші цілі буде призводити до погіршення якості надання таких послуг. Тому важливим є правильний підхід влади до порядку складання та затвердження місцевих бюджетів.

 

Наступним питанням було обговорено забезпечення реалізації заходів з призову на військову службу за контрактом.

Алла Воробйова акцентувала увагу на важливості даного питання  та необхідності докласти всіх зусиль задля активізації роботи місцевого самоврядування по залученню громадян  на контрактну службу.

Військовий комісар Миколаївського районного військового комісаріату  Малько С.В. проінформував про переваги служби в Збройних Силах України за контрактом та закликав усіх присутніх до співпраці у проведенні інформаційно-роз’яснювальної кампанії з цього питання.

Також він зупинився й на пільгах для військовослужбовців та нормах чинного законодавства, що регулюють питання проходження служби.
 

 Під час наради директор центру зайнятості О.П.Ткачук розповів про стан ринку праці в районі та ознайомив присутніх з послугами служби зайнятості. За його словами: «На сьогодні військова служба в Збройних Силах України за контрактом може вирішити питання працевлаштування безробітних з достойним рівнем оплати праці».

Одним з пріоритетних напрямків діяльності державної служби зайнятості є співпраця з військовими комісаріатами у напрямку проведення змістовної інформаційно-просвітницької роботи серед безробітних громадян щодо популяризації служби в Збройних Силах України, яка є альтернативою безробіттю.

За підсумками даного питання очільник району надала відповідні протокольні доручення та наголосила на необхідності поглиблення роз’яснювальної та агітаційної роботи, з метою залучення військовозобов’язаних на службу в ЗСУ за контрактом.

 

 

Всі новини →