Николаевский район » Новости
Українська | Русский | English
Головна Новости Регуляторная деятельность УВАГА! КОРОНАВІРУС! COVID-19 Оголошення

Новости

Миколаївська область має можливості для розвитку внутрішніх водних- та авіаперевезень, - Олексій Савченко

07/02/2018

Миколаївська область має можливості для розвитку логістики – внутрішніх  перевезень як річковим транспортом, так і авіаційним, що дозволить залучити інвестиції і зробити ряд інших вагомих внесків. Про це повідомив голова облдержадміністрації Олексій Савченко у своїй сторінці у Faceboоk.

Очільник області бере  участь у круглому столі  «Розвиток суднобудування та судноплавства України». Олексій Савченко відмітив ключові питання для морегосподарського комплексу регіону. Такі як:

- реформування відносин між АМПУ і морськими портами/терміналами Миколаївщини з урахуванням інтересів місцевих територіальних громад;

- спрямування портових зборів на фінансування потреб регіону в ремонті автомобільної та іншої інфраструктури, яка забезпечує доставку вантажів у морські порти і т.д.

«Сьогодні Миколаївська ОДА разом з науковцями і представниками бізнесу веде спільну роботу щодо завантаження «Миколаївського суднобудівного заводу» за рахунок створення індустріального або технологічного парку на території заводу. Це може забезпечити вільну діяльність підприємств з модернізації, ремонту, будівництва морських і річкових суден», - зазначив Олексій Савченко.

Голова ОДА наголосив, що водні- та авіаперевезення - це унікальний ресурс, використання якого з урахуванням темпів розвитку аграрної сфери в регіоні, дозволить розвантажити дороги області. «Миколаївщина може отримати вагому користь і залучити реальні інвестиції, що у свою чергу посилить економіку країни. Використовуємо кожну можливість і підкреслюємо – суднобудування і водний транспорт можуть і мають стати одними з ключових драйверів економіки Миколаївської області», - резюмував очільник області.

 

Всі новини →